Dans i skolen

Inspiration til folkedans i undervisningen

Dans i skolen

Folkedans er et godt valg, når der skal dans på skoleskemaet. Folkedans kan få eleverne til at røre sig, mens de samtidig har det sjovt. Faktisk er folkedans også en umiddelbar dans, som ikke kræver særlige evner fra start. Så selv drengene har en chance mod de Tik-Tok-dansende piger.

Dansene kan varieres og eleverne kan blive udfordret af mere komplekse trin i takt med, at I får danset mere og mere i undervisningen.

Vi har lagt et eksempel på et danseprogram her på siden, så har I mulighed for at prøve folkedans af, inden I får en instruktør ud til undervisningen. Det er ikke en forudsætning, men det giver dig, som underviser, mulighed for at introducere eleverne til folkedans. På den måde vil I få mere ud af undervisningen med en instruktør og det bliver sjovere for alle.

Få besøg af en folkedanserinstruktør

Hos Folkedans Danmark har vi rigtig mange dygtige instruktører i hele landet, så uanset hvor jeres skole eller institution ligger, vil der være en instruktør i nærheden. Du kan kontakte en af vores lokalforeninger eller vores Børn- og Ungeudvalg, hvis du ønsker at høre mere om mulighederne for at få en instruktør ud til jeres undervisning.

Dans løs

Vi har et samarbejde med roditraditionerne.dk, hvor I kan finde masser af undervisningsmateriale til folkedans i folkeskolen. Denne side er blandt andet til jer, der bare danser løs og har fuldstændig styr på trinene i folkedans. Her finder I et udvalg af dansebeskrivelser, noder til samspil, videoer og meget mere.

Der er altså rig mulighed for at få masser af sjov bevægelse ind i undervisningen, når I kaster jer ud i folkedanseruniverset.

Hvis I har spørgsmål eller lyst til at dele jeres erfaringer med os, så send gerne en besked til forbundskontoret. Vi sidder klar til at hjælpe jer videre i processen.

Rigtig god fornøjelse!