DM i folkedans

Danmarks bedste dansere

Danmarksmesterskab i folkedans

Tag med til Danmarksmesterskab i folkedans som deltager eller tilskuer. Når vi afholder DM er det forbundet med en helt særlig stemning, som bør opleves af enhver. Selvom det er relativt nyt, at Folkedans Danmark afholder DM i folkedans trods vores lange historie, så er det stadig forbundet med traditioner og stolthed.

Dans i folkedragter

Ved almindelige danseaftener danser vi ikke i folkedragter. De bliver kun brugt ved særlige lejligheder. F.eks. i forbindelse med Danmarksmesterskaberne. Selvom danserne ikke bliver bedømt på påklædningen, så er det alligevel med til at skabe en helt særlig stemning.

I de frie danse vil du også opleve, at danserne har valgt andre flotte dragter, som ofte minder om dansetøj fra standarddanse.

 

Efter Danmarksmesterskaber i folkedans

Hele dagen afsluttes med fællesspisning og fejring af et veloverstået DM. Der bliver holdt fest sammen om aftenen og mon ikke, at der også vil være mulighed for, at få danset lidt mere. Det er det særlige ved folkedans, at det ikke bare er en sport vi har valgt. Det er en livsstil, hvor du bliver en del af et vigtigt fællesskab og får gode venner i hele landet.

 

Landsfinale for regionsmesterskaber

På dagen, hvor vi skal have kåret Danmarks bedste folkedansere, afholder vi også landsfinale i regionsmesterskaberne. De fire bedst placerede par i regionerne får muligheden for at deltage i landsfinalen. Du kan læse mere om regionsmesterskaberne her.