Folkedans Danmarks Styrelse

Om vores organisation

Folkedans Danmarks Styrelse

 

Jan Kirk Todsen

Jan Kirk Todsen

Formand

Tlf: 21 25 18 20

E-mail: jan@folkedans.dk

Lone Schmidt

Lone Schmidt

Styrelsessekretær

Tlf: 24 80 65 43

E-mail: lone@folkedans.dk

Mette Inge Baltsersen

Mette Inge Baltsersen

Styrelsesmedlem

Anne Kathrine Clausen

Anne Kathrine Clausen

Næstformand

Tlf: 23 41 20 44

E-mail: ak@folkedans.dk

Trine Jordan Andersen

Trine Jordan Andersen

Styrelsesmedlem

Tlf: 40 37 90 19

E-mail: trine@folkedans.dk

Sonja Tind

Sonja Tind

Styrelsesmedlem

Tlf: 86 63 90 96

E-mail: sonja@folkedans.dk

Bent Hansen

Bent Hansen

Økonomiansvarlig

Tlf:  22 13 61 72

E-mail: bent@folkedans.dk

Poul Erik Rasmussen

Poul Erik Rasmussen

Styrelsesmedlem

Tlf: 22 30 24 93

E-mail: poulerik@folkedans.dk

Tove Jensen

Tove Jensen

Styrelsesmedlem

Tlf: 52 24 69 14

E-mail: tove@folkedans.dk

 Om Folkedans Danmark

Landsforeningen Folkedans Danmark blev stiftet den 20. oktober 1929 under navnet Danske Folkedansere. Først den 1. august 2015 blev navnet ændret til Folkedans Danmark. Siden 1988 har vi været en del af Danmarks Idrætsforbund og som en del af vores aftale begyndte vi i 2002 at afholde DM i folkedans.

Folkedans Danmarks forbundskontor holder til i Odense og herfra serviceres lokalforeninger, styrelse og udvalg med alt lige fra foreningsudvikling til administrative opgaver. Altid med Folkedans Danmarks visioner for øje.

 

Folkedans Danmarks Visioner

  • Folkedans Danmark skal være et moderne idrætsforbund med en professionel konkurrence struktur
  • Folkedans Danmark skal være førende i viden og udvikling af folkedans og af de tilhørende dragter
  • Folkedans Danmark skal være en samlende organisation for al folkedans i Danmark
  • Folkedans Danmark vil styrke det internationale samarbejde på alle aktivitetsområder

 

Den korte historie

Folkedans Danmarks lange historie trækker dybe spor i den danske kulturarv og ikke mindst hos de mange folkedansere i hele landet. Der er mange stolte traditioner forbundet med folkedans i Danmark og mange af vores nuværende arrangementer, kurser og stævner er holdt i hævd siden stiftelsen af landsforeningen.

Fra Hjemstavnsliv til Trin & Toner

Siden stiftelsen af Folkedans Danmark er der blevet udgivet et medlemsblad. Først hed det Hjemstavnsliv, men i 2006 overgik det til Trin & Toner, som vi kender det i dag. Medlemsbladet er et vigtigt element for mange medlemmer, fordi her har de muligheden for at blive informeret om kommende arrangementer og hvad der ellers rør sig i Folkedans Danmark.

Stævner for folkedansere

Det første landsstævne blev afholdt i Skanderborg i 1930. Siden har landsstævnet været en fast årlig tradition, som de fleste vender tilbage til. Kun helt særlige begivenheder har medført aflysninger, senest da Corona-pandemien ramte i 2020. Besættelsen under 2. verdenskrig medførte også aflysninger af landsstævnet.

I 1931 afholdte vi i Danmark det første Nordiske stævne. I 1975 underskrev de nordiske lande en ”Nordlek-aftale”, som sidenhen har medført et stærkt samarbejde.  Året efter blev der afholdt det første nordiske stævne ”NORDLEK 76”.

Kurser og uddannelser

I dag har vi hos Folkedans Danmark en række kurser og uddannelser, der alle har til formål, at bevare og udvikle folkedans i Danmark.

Vores dragtudvalg har siden 1969 afholdt uddannelser i dragtsyning. Udvalget har siden forestået at sy folkedragter til Kongehuset.  Dragtinstruktøruddannelsen, som vi kender det i dag, er baseret på den store viden vi har i dag om historien bag folkedragternes anvendelse.

Nytårskurset er et af vores mest populære kurser og plejer at trække fuldt hus.

Danseinstruktørkurserne har også udviklet sig igennem tiden og består stadig i dag. Det er en vigtigt del af folkedans i dag, at vi har dygtige og engagerede instruktører, når der danses.