Nordisk Dragtseminar

Et nordisk samarbejde

Nordisk dragtseminar

Folkedans Danmarks dragtudvalg har et formaliseret samarbejde med Island, Norge, Sverige og Finland omkring afholdelse af Nordisk Dragtseminar hvert 3. år på skift i de respektive lande. Det nordiske dragtseminar har bestået siden 1978 og blev senest afholdt i Danmark i 2018.

Dragtseminaret er et eksklusivt seminar, der har til formål at udveksle viden omkring forskellige emner inden for dragtområdet. I 2018 var temaet strikning i nordiske folkedragter.

Hver dag er der fastsat et varieret program, hvor der plads til fordybelse i det specifikke emne. Det kan være gennem foredrag, hvor hvert land har 2 forelæsere med. Der vil også være workshops og ind i mellem fordybelsen vil der være indlagt gå-ture i lokalområdet og udflugter til særligt historiske attraktioner.

Da der kun er et begrænset antal pladser pr. nation vil det ikke være muligt, at tilmelde sig seminaret. Det er Folkedans Danmarks dragtudvalg, der inviterer deltagerne med.

Ønsker du yderligere oplysninger om det Nordiske Dragtseminar, så kan du kontakte formanden for dragtudvalget.

Er du interesseret i at læse mere om det nordiske dragtseminar 2018, så er der mulighed for at købe rapporten på vores netbutik.

 

 

Billeder fra dragtseminar

Se udvalgte billeder fra et af vores dragtseminarer. I galleriet kan du se endnu flere billeder fra vores dragtseminar i 2018.