Kære lokalforeninger!

Godt nytår!

Så kom vi ind i 2021 og det på en anden måde, end vi nok havde forestillet os bare få måneder tilbage.

Siden marts har I simpelthen kæmpet den sejeste kamp ude i foreningerne. Vi har set mange gode, sjove og kreative løsninger på, hvordan I kunne mødes i jeres forening. Nogle har mødtes til gåture og socialt samvær i mindre grupper, mens andre har arrangeret mindre koncerter og foredrag. Det har krævet rigtig mange frivillige kræfter og det har nok heller ikke været uden frustrationer altid. Lad os gå det sidste stykke sammen, så vi på den anden side stadig har vores foreningsliv, dans og stærke fællesskaber at vende tilbage til.

 

Formanden for DIF Niels Nygaard sender et kæmpe skulderklap ud til alle frivillige:

“Jeg vil gerne sende et kæmpe skulderklap til alle vores frivillige og samtidig komme med en opfordring til både dem og vores knapt 2 millioner medlemmer: Selvom det lige nu er hårdt, så håber jeg, at I alle vil holde situationen ud, så vi som samfund kommer bedst muligt gennem den kommende tid. Og jeg håber, at I alle vil holde fast i foreningsidrætten, som formentlig bliver vigtigere end nogensinde, når situationen igen giver mulighed for lempelser.”

En særlig dispensation

Kommunerne har nu fået mulighed for fortsat at give foreningerne lokale- og aktivitetstilskud i 2021 – også selvom aktiviteterne er indstillet. I første omgang frem til og med februar, men der er udsigt til at denne mulighed kan blive forlænget. Derfor opfordrer vi jer til at kontakte jeres kommune for at sikre at I får del i denne kompensation.

I kan læse hele indlægget på DIF’s hjemmeside omkring dispensationen.

 

Mens vi venter

Mens vi venter på at komme i gang igen, så lad os udnytte tiden og blive klar til, at vi igen kan danse. Derfor vil vi i den kommende tid forsyne jer med tilbud, der skal understøtte jeres arbejde i at bevare foreningerne og komme godt i gang igen. Det vil der komme mere information omkring, men i mellemtiden kan I kigge nærmere på den nye kampagne #mensviventer.

Pas godt på jer selv og hinanden!