Køb årets Julekalender 2020

Kalenderen kan købes i en lokalforening fra den 12. oktober til den 12. december 2020. Den koster 30 kr. og der præmier for mere end 100.000 kr.

Kalenderen er tegnet af Helle Bertram og her finder du hendes fortælling:

Kære folkedansere

I år 2020 har vi alle oplevet, at verden er helt forandret og svær.

Vores dronning skulle have fejret sin 80 års fødselsdag med danskerne, men måtte nøjes med at sidde hjemme i sofaen og se sang og flag og hurra råb på TV. Isoleret ligesom mange af os andre.

Det har inspireret mig til dette års julekalender, som derfor har fået et royalt snit. Samtidig med at det indeholder folkedansernes verden. bl.a. har jeg set fotos på nettet af folkedansere foran kongeskibet og har kigget lidt på forskellige hjemmesider med folkedansere. Herfra jeg fundet 2 af folkedanserne. De 2 andre (de bagerste og mest i midten) har haft Kronprins Frederik og Mary som modeller fra et foto, hvor de var i Færøske folkedragter.

På kalenderen ses kongeskibet foran havn. Området er inspireret frit efter Svendborg. Man ser Skansen i baggrunden og lidt af Vindeby samt Bregninge kirke på bakken. Det ser ikke helt sådan ud i virkeligheden.

En grøn kajak med nisse er min egen kajak. Der er en delfin, som har været i Svendborg siden oktober 2019. Det er et moderne sejlskib, som prins Frederik sejlede i i sine unge dage. Og en dykker (Frederik dykker jo også).

Til venstre er der en snemand. Hatten har den lånt af dronning Margrethe. Spillemanden er frit efter Jørgen Dickmeis, som bor på Midtfyn og er en meget dygtig spillemand.

Den kongelige gravhun sidder sammen med julemanden, hvis model var Prins Henrik. Dronningen sidder ved siden af (Margrethe, som ligner sin mor Dronning Ingrid).

I luften ses en hejre med en fiske-gave og en gammel flyvemaskine. Og musene danser med. De 2 små piger i sneen har haft mine egne døtre som modeller.

Det var en forklaring på årets julekalender.

Med venlig hilsen
Helle Bertram, Troense.

 

Husk, at I på shoppen stadig kan købe adventskalendere til fordelagtige priser.