Instruktøruddannelser i folkedans

Bliv folkedanserinstruktør

Instruktøruddannelser i 2022

Nu – endelig, er der nyt om – Dans Danmark – instruktørkurserne i sommeren 2022.

Efter lange forhandlinger med Nørgaards Højskole i Bjerringbro, har vi desværre måtte opgive at afholde instruktørkurserne sammen med dem i 2022. Oplægget fra Højskolen til kurserne var, at de skulle afvikles som højskolekurser, hvilket ville betyde, at 25% af undervisningstimerne skulle være alment dannende højskolefag – og at alle kurser skulle være åbne for alle, som måtte ønske at deltage: altså også åbne for personer fra gaden, som ikke havde spor danseerfaring. Skulle vi leje os ind på skolen, skulle Spillemændene også vælge samme løsning. – Selvom vi er to forskellige organisationer, skulle vi kobles på de samme løsningsmuligheder.

Modellen instruktørkurser som åbne højskole kurser egner sig ikke til instruktørkurserne i Dans Danmark. Vi tror på, at når kursister melder sig til instruktørkurserne, er det for at blive undervist i, hvordan undervisningen i videst muligt omfang kan praktiseres i en forening, på et kursus eller andet; man har ikke valgt instruktørkurserne for at følge foredrag, se på udstillinger eller være på udflugt en hel dag i forløbet i emner som ikke relaterer sig til folkedansen og musikken.

I danseudvalget gik vi derfor i efteråret på udkig efter et andet sted at være – og vi har været heldige at få en aftale med Landbrugsskolen Sjælland i Høng. Skolen er kendt af alle jer, som gennem årene har deltaget på Folkedans Danmarks Efteruddannelses- og inspirationskurser senest her i 2021.

Det er et dejligt sted med lyse og venlige lokaler vi kan være i, der er overnatningsmuligheder på enkelt- og eller dobbeltværelser- hvert værelse er med eget toilet og bad, skolen serverer sund, varieret og ernæringsrigtig kost.

Skolens adresse er: Finderupvej 8, 4270 Høng.

Vi ville gerne have været på skolen i uge 27, men der var der ikke plads til os; vi har også undersøgt andre muligheder, men det er mere end svært at komme ¾ år før kursusstart med krav om en bestemt uge for kurset; så vi må være mere end tilfredse med at finde et sted, som har plads til os. Landbrugsskolen i Høng er et dejligt sted at være, hvor service og forplejning er af bedste kvalitet.

Vi håber på, at vi i 2023 igen kan komme tilbage til uge 27.

I disse dage arbejder danseudvalget på at finde/ansætte instruktører og spillemænd til alle 5 kurser. Efter 2 års pause fra kurserne, hvor vi har benyttet tiden til at arbejde med opdatering af kursus- og fagbeskrivelser, er det besluttet at instruktørkurset fra 2022 er et toårigt kursus.

På kurset MasterClass er der et maks. antal deltagere på 10 personer, sådan at alle kursister forventeligt får fyldt ”rygsækken” op med nye værktøjer / muligheder til en ny dansesæson.

De endelige timeplaner, som er tilpasset/ændret ”et hav” af gange over det seneste år, vil være klar primo januar måned 2022. Mere herom når planerne er helt på plads.

Vi glæder os i den grad til at byde dig velkommen på Instruktørkurset, Aspirantkurset, MasterClass, FolkCollege eller Dansekurset i uge 31: med ankomst søndag den 31. juli i tidsrummet 10.30 til 11.30 og med afrejse lørdag den 6. august efter morgenmad.

Vi vil bede dig om straks at sætte et stort kryds i kalenderen ved uge 31 i sommeren 2022, det bliver en fantastisk uge med topkvalificerede undervisere og spillemænd – og med Line Gessø Hansen som kursusleder for alle kurser.

Du vil kunne følge opdateringer om kurserne på Dans Danmarks hjemmesiden, Facebook og i kommende nyhedsbreve.