Valgfag

På de forskellige uddannelser ofg kurser er der mulighed for at vælge en række valgfagsmoduler.

Praktik & motorik, B&U

Har du lyst til at prøve det, eller underviser du allerede børn og unge, så er dette valgfag noget for dig. Både begyndere og erfarne undervisere kan deltage. Der vil blive stillet opgaver i forhold til den enkeltes erfaringsgrundlag og niveau.

At undervise børn og unge er en vigtig opgave, som der faktisk er stigende efterspørgsel på. Endnu ikke i foreningsregi, men i skoler og på institutioner er der en voksende nysgerrighed og positivitet overfor vores materiale. Grebet rigtigt an efterlader man børn og pædagoger/lærere positivt overraskede over folkedans. På dette valgfag får du lejlighed til at prøve kræfter med den opgave i trygge rammer.

I år er hovedfokus nemlig på undervisning af skole- og SFO-børn. Vi arbejder med det både teoretisk og praktisk for der kommer nemlig en hel flok børn fra den nærliggende SFO, som vi kan øve os på. Selvom der er ligheder, er det ikke helt det samme som at undervise børn og unge i foreningsregi. Vi ser lidt på forskellen mellem de forskellige undervisningssituationer, og hvad de hver især kræver af os.


Praktik, Voksne
Her skal vi arbejde med at planlægge et danseforløb på ca. 20 – 30 min. Det kan enten være som på en alm. danseaften eller som til et kursus med et specifikt emne.

Det drejer sig om at sammensætte et forløb som er godt og spændende for danserne. Hvilke danse vil du bruge og hvor mange?

Der kommer dansere udefra og efterfølgende tager vi en snak med danserne om hvordan de oplevede forløbet.


Undervisningsplanlægning
Når man underviser, er der en række elementer, som ikke kun knytter sig til den enkelte dans.  Hvordan planlægger man dans for forskellige målgrupper, Hvordan planlægger man kortere eller længere forløb? Vigtigst er det måske, at man kan lave en planlægning, evaluere hvordan det gik, og derved udvikle sig.

Der arbejdes med bevidstgørelse og forståelse af planlægning af undervisning. Vi hæver det op på et lidt højere plan med noget teori så du kan du få forståelse for og redskaber til at planlægning. Med udgangspunkt i dette vil du få lejlighed til at arbejde og diskutere planlægningen af det, du står med i det daglige. 

Ud fra teoretiske oplæg vil I i grupper skulle arbejde med planlægning i forhold til forskellige målgrupper, Planlægning af enkelte danseseancer (fx en undervisningsaften, en legestue), planlægning af længere forløb  fx en sæson (opbygning, repetoirevalg, evaluering) men det kunne også være et kursus, dans med børn over en periode eller lignende.


Egendans
Valgfaget "egen dans" handler om at gøre dig bedre til at danse - og mere bevidst om de teknikker og virkemidler der gør det til større fornøjelse at danse. Vi vil arbejde med emner som rytmik, kropsbevidsthed og omdansningsteknik. Som en del af valgfaget vil du få personlig feedback af instruktørerne, baseret på videooptagelser.

Traditionsdans
Der er velbevarede levende traditioner rundt om i DK. Af disse kan er bl.a. Thy, Læsø, Himmerland, Vestjylland. I dette fag vil vi fordybe os i én tradition - se videooptagelser, afprøve, snakke og diskutere hvad tradition er og ikke mindst danse igen og igen for at prøve at finde ind til kernen i netop DENNE tradition.