Aktivitetskalender

Se vores kommende arrangementer
No event found!
Indlæs flere

Læs mere om vores aktiviteter

Hele året udbyder vi stævner, kurser og konkurrencer, der skaber stærke fællesskaber. Uanset om du vil dygtiggøre dig eller bare gerne vil danse for motionens eller hyggens skyld, så er der altid noget spændende i kalenderen for dig.

Folkedans kurser 

På vore mange kurser kan du lade dig inspirere og fordybe dig inden for forskellige områder af folkedans.

Vi starter altid året med vores populære Nytårskursus, hvor du kan udfordre dig selv og lære nye dansestile eller blot tage afsted for hyggens skyld.

Vi arbejder hele tiden med at tilbyde nye spændende kurser, der tager afsæt i at bevare den del af den danske kulturarv, som folkedans er. Blandt andet kan du tage med på vores dansekursus i sommerferien.

Bliv instruktør 

Til alle vore arrangementer, hvad enten det er danseaftener i foreningerne, store stævner eller konkurrencer, så har vi brug for dygtige instruktører til at lede dansene sammen med musikken. Derfor starter der hvert år nye hold på vores instruktøraspirant- og instruktørkursus.

Efterfølgende kan du sikrer din egen udvikling som instruktør og blive inspireret til nye metoder og indgangsvinkler ved at deltage på vores Masterclass for instruktører. Derudover holder vi også yderligere efteruddannelser for instruktører hvert år.

Konkurrencer i folkedans

Bliv den næste Regions– eller Danmarksmester i Folkedans. Det er både sjovt og udfordrende at stille op i konkurrencer i folkedans. Du lærer en masse om dig selv og din dansepartner eller -gruppe. Når I står på podiet og endelig kan kalde jer Regionsmester eller Danmarksmester, så vil træningen op til føles som det hele værd!

Hos Folkedans Danmark udbyder vi Tips & ideer-kurser i hele landet. På disse kurser kan I få inspiration til jeres pardans og blive endnu bedre til at danse folkedans. Disse kurser er særligt gode for jer, der vil stille op til konkurrencer.

Bliv dommer 

På vores dommerkursus lærer du hvordan du dømmer i konkurrencer i folkedans. Du lærer at se ind i, hvordan deltagerne anvender teknik og historiefortælling i deres danse. Det er både spændende og udfordrende at være dommer i konkurrencer, for du vil opleve at du udvikler dine egne kompetencer og samtidig får du mange gode oplevelser med folkedans. For at kunne starte på dommerkurset skal du have gennemført vores instruktøruddannelse.

Stævner med folkedans

Landsstævnet er årets højdepunkt! Her samles folkedansere fra nær og fjern og mødes om dansen i en hel uge i festligt lag – og alle kan være med, børn – unge – voksne! Landsstævnet afholdes hver gang i en ny kommune i Danmark, så der er også rig mulighed for at opleve andre dele af Danmark, når du tager på landsstævne.

Hvert 3. år ‘erstattes’ landsstævnet med et stort NORDLEK-stævne, hvor alle de nordiske lande samles og lærer hinandens dansekulturer bedre at kende og sikke en fest! NORDLEK afholdes på skift i Danmark, Finland, Norge og Sverige.

Lær at sy folkedragter 

Folkedragterne er en del af vores danske kulturarv inden for tekstil formidling og gennem vores specialiserede kurser i dragtsyning kan du være med til at formidle historie og syteknikker ind i fremtiden.

Vores instruktøruddannelse i dragtsyning er en 6-årig uddannelse, hvor du er på kursus en uge om året. På vores efteruddannelse har du mulighed for, at dykke endnu mere ned i historien om de danske folkedragter.

Underviserne har brugt mange år på, at lære faget og sørger for hente gæsteundervisere ind, så undervisningen altid er af meget høj kvalitet.